top of page

BIJzig: Een bezoekje aan de Tweede Kamer

Van framen tot alle ins en outs over de gemeenteraad. De afgelopen tijd is Team BIJ druk bezig geweest om de fijne kneepjes van het Public Affairs-vak onder de knie te krijgen. En om alles even van dichtbij mee te maken, mochten we afgelopen dinsdag een kijkje nemen in de Tweede Kamer.

Strenge controle

Al snel merkten we dat het geen kattenpis is als het gaat om de Nederlandse politiek en de veiligheid van de Kamerleden. We moesten onze schoenen uittrekken, onze spullen in een bak leggen voor een scan en binnen no time hadden we het gevoel dat we weer op een luchthaven waren beland. Zelfs het lunchvorkje van Naomi werd netjes in beslag genomen.

Na de uitgebreide check was het tijd voor de rondleiding. We mochten wat vragen stellen aan CDA-lid Michel Rog en ook CDA-lid Mona Keijzer nam de tijd voor een babbeltje. Zij vertelde ons onder andere over het beleid op het gebied van vluchtelingen, de manier waarop zij handelen en hoe zij tegenover dit 'issue' staan.

Het verhaal van Icarus

Ook kregen we informatie over de kunstwerken in het gebouw en de architectuur. Zo moet de vloer 'het strand en de lijnen die het zeewater in het zand achterlaat' voorstellen. Maar dat is niet het enige verhaal achter een kunstwerk in het gebouw. Zo staat er een beeld van het Griekse, mythologische figuur Icarus.

"Icarus was de zoon van de bekende ambachtsman Daedalus. Vader en zoon werden door koning Minos gevangen gehouden op het eiland Kreta en Daedalus bedacht een manier om Icarus te laten ontsnappen. Hij maakte een paar vleugels van het houten raamwerk en bijenwas, waarmee Icarus van het eiland kon vliegen.

Een probleempje: hij mocht niet te hoog vliegen omdat de bijenwas kon smelten door de hitte van de zon en zodra hij te dicht bij de zeevliegt, zouden de zoute dampen de vleugels te zwaar maken. Jammer genoeg vloog Icarus in zijn enthousiasme te dicht bij de zon en stortte hij neer in de Egeïsche Zee."

Naast de leuke link met BIJ, is er een belangrijke les te leren uit dit oude verhaal. "Alles draait om balans." In het verhaal wordt de hoofdpersoon dan ook afgestraft voor zijn eigen hoogmoed...

Bekijk hieronder het fotoverslag:

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Er zijn nog geen tags.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page